Kontakt
christian@bielkeyang.com
martin@bielkeyang.com
nora@bielkeyang.com
Med redesignet av OBOS-bladet har vi fornyet en av Norges største publikasjoner og gitt det en visuell identitet som både speiler OBOS' rike historie og deres visjon om en smartere og grønnere fremtid.
Kunde OBOS.
Bakgrunn Behov for et moderne redesign som forener historie og fremtid.
Leveranse Helhetlig redesign av logo, layout, grid, typografi og visuell struktur.
Effekt 82 % av medlemmene leser bladet; OBOS-bladet er Norges fjerde største magasin.
Priser Gull i Visuelt.
Inspirasjonen er hentet fra Obos lange visuelle historie – i både to og tre dimensjoner
Utvikling av navnetrekk, symbol og egne typesnitt
OBOS-bladet har vært en viktig del av medlemsopplevelsen siden 1947, og når i dag over en halv million medlemmer seks ganger i året. Med redesignet skulle vi styrke publikasjonens posisjon som en inspirerende og informativ ressurs for leserne. Målet var å skape et moderne, engasjerende og funksjonelt design som reflekterer OBOS' verdier og visjoner.
Gjennom undersøkelser blant lesere, skribenter og OBOS-medlemmer identifiserte vi hva som gjør bladet verdifullt. Denne innsikten la grunnlaget for en ny visuell identitet som fremmer navigasjon, inspirerende innhold og leseglede.
Vi utviklet en ny struktur der hver utgave nå har tematiske seksjoner, etterfulgt av «Inspirasjon»-seksjonen med interiør, design og trender. OBOS' boligprosjekter og medlemsfordeler har fått egne seksjoner, noe som gir leserne en mer intuitiv og helhetlig opplevelse.
Fra 1950
Til 2019
«Vårt samarbeid med Bielke & Yang har resultert i et medlemsblad med design av høy kvalitet og engasjerende visuelt innhold som treffer lesere i alle aldere.»
— Agneta Soleim, Redaktør i OBOS-bladet.
Historiske referanser har spilt en nøkkelrolle i redesignprosessen. Forsidelogoen er inspirert av 1950-tallets geometriske design og 1970-tallets logo, og har blitt videreutviklet med en tilpasset skrifttype, OBOS Sans. Denne sans serif-skriften refererer til skandinavisk funksjonalisme og arkitektoniske fasadeskilt fra OBOS’ tidlige boligprosjekter, samtidig som den møter dagens funksjonelle krav.
For å skape en helhetlig visuell identitet, utviklet vi et grid inspirert av Etterstadslottet – OBOS’ første boligprosjekt i Oslo. Dette sikrer en konsistent layout og jevne bildeforhold, noe som gir bladet et ryddig og tilgjengelig uttrykk.
«Dette er et utrolig vellykket eksempel på hva god redaksjonell design kan gjøre for en merkevare. OBOS bygger en sterkere relasjon med sine medlemmer gjennom designet, som både refererer til historien og peker fremover. Detaljarbeidet løfter bladet, og oppslagene føles både tilgjengelige og friske.»
— Gull i Visuelt, juryens uttalelse.
Redesignet har hatt en betydelig effekt. OBOS-bladet leses nå av 82 % av medlemmene – et høyt tall i en tid der lesertallene for trykte medier generelt faller. Den fornyede identiteten har også skapt økt interesse blant annonsører, og annonseplassene er fullbooket for 2022.
Gjennom redesignet har vi hjulpet OBOS med å modernisere en av deres viktigste medlemsflater. OBOS-bladet er nå et magasin som både engasjerer og inspirerer, og som reflekterer OBOS’ rolle som en pådriver for bærekraftig byutvikling og boligbygging i Norge.
Les mer om hvordan vi jobber med redaksjonell design, og hvordan vi kan jobbe sammen her.