Kontakt
christian@bielkeyang.com
martin@bielkeyang.com
nora@bielkeyang.com
Vi har utviklet en visuell identitet for Barneombudet som balanserer det lekne og det seriøse. Designet styrker Barneombudets stemme i samfunnet og fungerer for både barn, unge, foreldre og beslutningstakere.
Utfordring Behov for en fleksibel og gjenkjennelig identitet som står seg over tid og favner bredt.
Hva Ny visuell identitet, strategisk design, nettside og universell utforming.
Effekt Barneombudet har blitt tydeligere, mer synlige og mer relevante, og kan tilpasse seg ulike situasjoner.
Priser Gull i Visuelt, DOGA-merket for design og arkitektur.
Barneombudets nye identitet er på lag med barn og unge.
Barneombudet er en uavhengig institusjon som fremmer barn og unges rettigheter, og som jobber for å styrke deres oppvekstvilkår. Da de skulle fornye sin visuelle identitet, var målet å skape et uttrykk som kunne kommunisere til et bredt spekter av målgrupper – barn, unge, foreldre, politikere og andre beslutningstakere. Identiteten skulle være fleksibel, tidløs og tydelig, samtidig som den balanserte det lekne og det seriøse.
«Den nye identiteten gir oss en kraftig og fleksibel plattform som favner både det seriøse og det lekne – en ideell representasjon av Barneombudets arbeid.»
— Tidligere barneombud Inga Bejer Engh.
Gjennom en strategisk plattform utviklet vi en visuell identitet som kombinerer lekne illustrasjoner signert Elliot Kruszynski med en fotostil som fremhever menneskelighet og engasjement. En skreddersydd font og et tydelig farge- og typografispråk gjør identiteten dynamisk og anvendelig på alt fra digitale flater rettet mot barn til seriøse rapporter og offentlige arenaer.
«Sammen med Bielke&Yang har vi nå skapt en profil som er moderne og tidløs, og det er mye lettere for oss å fremstå helhetlig»
— Jonas Bjørkli, tidligere prosjektleder hos Barneombudet.
Logosymbolet kan tilpasse seg de ulike sammenhengene som Barneombudet opererer i.
Levende illustrasjoner henvender seg direkte til barn og unge.
For å sikre at Barneombudet når ut til flest mulig, har universell utforming vært en kjerne i designarbeidet. Nettsidene er utviklet med fokus på lesbarhet og tilgjengelighet, slik at barn og unge enkelt kan finne informasjon og hjelp. Dette er en identitet som inviterer alle målgrupper inn og bygger tillit på tvers av kontekster.
Den skreddersydde skrifttypen gir Barneombudet en egen, tydelig stemme – og bygger på prinsipper for universell utforming og lesbarhet.
Den nye identiteten har fått positiv respons fra både brukere og fagmiljøet, og i mai 2024 ble arbeidet tildelt Gull i Visuelt både for den visuelle identiteten og for den egenutviklede skriften, i tillegg til DogA-merket for design og arkitektur.
«En kraftfull, uredd og leken identitet som bruker alle midler på en effektiv og relevant måte. Arbeidet står frem som en ny standard for offentlige identiteter. En klar gullvinner.»
— Juryen i Visuelt.
Barneombudets nye visuelle identitet kombinerer design og strategi for å skape en helhetlig plattform som favner bredt. Gjennom en balanse mellom det lekne og det seriøse, og med et tydelig fokus på universell utforming, har vi skapt en identitet som styrker Barneombudets posisjon som en viktig aktør for barn og unge. Les mer om hvordan vi kan jobbe sammen her.